Resa till St. Petersburg

I förra veckan 21 – 23.4 gjorde vi, några elever och lärare, från vår kurs en resa till St. Petersburg. Efter ankomsten besökte vi en lokal guldsmidesskola. Tyvärr blev mina bilder så dåliga därifrån så…

På lördag började vi med att besöka eremitaget eller vinterpalatset och som ses från bilden i strålande vårväder!

Eremitaget

Här fins mycket att se på. På en dag är det omöjligt att se allt. Det ena rummet ståtligare än det andra och fulla med dyrbarheter.

 

 

 

 

 

Läs mera om eremitage på:

https://www.hermitagemuseum.org/wps/portal/hermitage/?lng=en

Efter eremitaget blev det ett besök på Faberge museet.
Kanske man kunde få lite inspiration av det man såg där, kanske ett lite ägg?

Eller en lite större pies…

men en mindra blir nog både lättare och billigare.
Mera om museet hittas på: http://fabergemuseum.ru/

Vi bodde på hotell Dostoevsky, ett litet men mycket bra hotell i centrum av St. Petersburg som jag varmt kan rekommendera.

Hotell Dostoevsky

Examensarbete

Arbete med examensarbete har börjat med planering. Som utgångspunkt har jag haft ”havet”. Examensarbetet kommer att bli ett armband. Bäraren är klar. Har experimenterat med olika typer av vågor.

Första skisser

Så småningom har jag kommit fram till stilen. Jag tar en våglängd och kopplar ihop dem så att det blir avbrutna vågor. Tillverkas av rör och i varje avslut sätts en sten.

Skiss för armband
Skiss av armband

Presetationsritning

lite övningar i presentationsritning. Inte så lätt att få fram det som man vill ha fram genom endast färgpennor och papper.

Kräver nog mycket övning ännu innan jag är helt nöjd med slutresultatet. Har prövat några olika tekniker och olika sorters pennor.